Sultan Papağanı Kafesi
10 Temmuz 2024

Sultan Papağanı Kafesi

Sultan Papağanı Kafesi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sultan papağanı kafesi seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır.

Kafes Boyutları

Sultan papağanı için ideal kafes boyutları en az 50 cm x 50 cm x 50 cm olmalıdır. Bu ölçülerden daha küçük bir kafes, papağanınızın hareket alanını son derece kısıtlayacaktır.

Kafes Şekli

Kafesin köşeli yapıda olması tercih edilmelidir. Köşeleri yuvarlanmış kafesler, kuşun yön duygusunun zayıflamasına ve gereksiz strese girmesine yol açabilir.

Tellerin Yapısı

Kafesin telleri ön ve arka kısımda dikey, yan taraflarda ise yatay olmalıdır. Tellerin tamamı dikey olursa, papağanınız tellere rahatça tutunamaz ve kayıp düşebilir.

Kapı Sayısı

Kafesin en az üç kapısının olması ve kapıların farklı noktalarda bulunması gerekir. Bu şekilde kafes içine müdahale etmeniz gerektiğinde işiniz çok kolaylaşır.

Alt Kısım ve Temizlik

Kafesin alt kısmının ızgaralı yapıda olması önemlidir. Izgaralı alt kısım, kuşların dışkıları ile temas etmemesini ve kafesin daha kolay temizlenmesini sağlar.

Tünekler

Kuşlar günün çoğunu ayakları üzerinde hareket ederek geçirirler. Sultan papağanı kafesi seçerken bu durumu göz önüne alarak tünekleri olan bir kafes tercih etmelisiniz. Kuşlar tünekleri aynı zamanda gagalarını temizlemek için de kullanır. Bu nedenle, ağaç veya kolay temizlenebilen malzemeden yapılmış tünekler seçin.

Tüneklerin Boyutu

Tüneklerin kuşun ayağına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Ayakların kavrayamayacağı kadar büyük ya da küçük tünekler, kuşu rahatsız eder ve ayak sağlığını bozar.

Kafes Şekli ve Uçma Alanı

Dikdörtgen şeklinde olan kafesler uygundur. Kuşlar yatay olarak uçar ve yatay uzunluk, kuşun rahat uçmasını sağlar.

Aksesuarlar

Kafesin içine konulacak yemlik, suluk ve tünek gibi aksesuarların fazla kalabalık olmamasına özen gösterin. Kuşun ara sıra da olsa uçması gerekecektir.

Tel Malzemesi

Kafesin tellerinin pirinçten yapılmış olmasına özen gösterilmelidir. Kafesin tellerinin boyalı olmaması iyidir çünkü papağanınız gagası ile tellerdeki boyaları sökebilir. Bu da papağanınız için zararlıdır.

Kuș Sayısına Göre Kafes Ebatı

Beslemeyi düşündüğünüz kuş sayısına göre kafes ebatı belirlemeniz yararlı olacaktır. Örneğin, tek bir kuş besleyecekseniz ya da bir çift kuş besleyecekseniz durum değişir. Rahat bir hareket alanı sağlamak için geniş bir kafes seçimi uygun olacaktır.

Tel Aralıkları

Kafesin telleri arasındaki mesafeye dikkat edilmelidir. Eğer teller arası mesafe fazla olursa, kuş kafasını tellerin arasına sıkıştırabilir.

Tel Kalınlığı

Kafesin telleri çok ince olmamalıdır. Papağanın gagası güçlü olduğundan telleri eğip bükebilir.

Paslanmaz Çelik Teller

Kafesin paslanmaz çelik tellerden yapılmış olması önemlidir. Böylece kafesin kullanım ömrü artar ve papağanın sağlıklı bir ortamda beslenmesi sağlanır.

Bu noktaları göz önünde bulundurarak, Sultan papağanınız için en uygun kafesi seçebilir ve onun sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

emre gokcegoz

19 Mayıs 2024 Pazar

ben sultan papağanı alı cam sultan papağanı ile kanarya kavga ederlermi birbirlerine iyi davranırlarmı bu benim sorum yanıtlarsanız sevinirim en kısa sürede cevap verilirse sevinirim

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Emre Gokcegoz,

Sultan papağanları ve kanaryaların birlikte yaşaması genellikle tavsiye edilmez. İki farklı tür oldukları için birbirlerine karşı agresif davranabilirler. Sultan papağanları, kanaryalara göre daha büyük ve güçlüdür, bu yüzden kanaryalara zarar verebilirler. Her iki türün de mutlu ve sağlıklı kalabilmesi için ayrı kafeslerde tutulmaları daha iyi olur.

Selamlar,

2. Cevap
cevap

Artuk

Papağan kendini bir yere ait hissettikten sonra orayı kendi cinsi dışında başka bir kuşla paylaşmaz. Aksi taktirde yeni misafire oldukça saldırgan tutum sergiler. Bu tutumda yiyecek paylaşımı konusundaki çatişma da etkilidir. Son olarak papağan ve kanarya arasındaki büyüklüğü hesaba katarsak onları ayrı ayrı kafeslerde beslemek daha akla yatkın seçenek olur.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sultan Papağanı Nasıl Beslenir?

Sultan Papağanı Nasıl Beslenir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı

Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı

Sultan Papağanı Fiyatları

Sultan Papağanı Fiyatları

Sultan Papağanı Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Sultan Papağanı Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Sultan Papağanı Sürü Davranışı

Sultan Papağanı Sürü Davranışı

Sultan Papağanı Ötüşü Nasıl Olur?

Sultan Papağanı Ötüşü Nasıl Olur?